Het waait niet vanzelf over

januari 2021

Het is januari 2021. Inmiddels is ons allen wel duidelijk dat het nieuwe jaar eigenlijk niet anders is dan het jaar ervoor. Sterker nog, alles wat we graag in 2020 hadden willen achterlaten en waarvan we hoopten dat het er wonderlijk genoeg opeens niet meer zou zijn na Oud & Nieuw, is er nog steeds. En het lijkt zelfs alsof het in een sterkere vorm is terug gekomen. Herkenbaar?

Gedoe dichtbij huis

En natuurlijk is Corona en alle maatregelen daaromheen daar een goed voorbeeld van. Maar eigenlijk wil ik het hebben over dingen die dichter bij huis zijn. Ruzies, discussies, eenzaamheid, niet lekker in je vel zitten op je werk, stress door al dat homeschoolen, de druk van alle ballen hoog houden, mogelijke reorganisaties op het werk, niet weten hoe verder. En daarbovenop weinig tot geen leuk vooruitzicht meer hebben in de agenda van 2021. We hebben er allemaal last van, ook ik.

Stilte voor de storm?

Waar ik me voorgenomen had elke week of minstens twee weken een blog te schrijven op mijn website, was het bij mij ook een paar weken stil. Omdat ik het gewoon even niet meer wist. En ook omdat ik het zo stil vond, om mij heen. Overal zie ik mensen in afwachtstand, hopend op betere tijden. Ook in mijn praktijk vind ik het stil. Een enge stilte eigenlijk. Stilte voor de storm? Of denken we echt dat het allemaal vanzelf overwaait?

Nu zijn zaken helder

Je gaat mij niet vertellen dat er in deze tijden geen ruzie en gedoe is. Dat alles opeens vlekkeloos verloopt terwijl we met z’n allen in een gigantische snelkookpan borrelen. Waarschijnlijk is er meer aan de hand dan ooit. Binnen huwelijken, binnen teams, binnen families, binnen vriendschappen. Alle relaties staan onder druk. En toch is het stil. En dat is echt zonde. Want in deze tijden dat zaken zo helder en duidelijk worden, is het eigenlijk een zeer geschikt moment om daar wat mee te doen.

Uit de afwachtstand en in beweging

Ik steek hierbij mijn hand uit. Naar een ieder die het nodig heeft. Die eens wil praten, die eens wil spiegelen, die vast zit in zijn eigen gedachten, of die gewoon zijn ei kwijt wil. Voor iedereen die wil dat het beter wordt. Die zich beter wil voelen. Bijvoorbeeld in de relatie thuis, beter wil voelen op het werk of gewoon beter wil voelen in zijn of haar vel. En die daar zelf wat aan wil doen. Iemand die uit de afwachtstand wil komen en in beweging. Het waait namelijk niet over.

Neem vrijblijvend contact met me op, en we gaan samen naar buiten. Dat huis uit. In beweging in de frisse lucht. Ik beloof dat je er echt van opknapt.

Wil je nog meer blogs ontvangen?

Schrijf je hier in!

×