Hoe ik werk

Elke situatie en elk persoon is anders, dus de gesprekken met mij zijn
heel persoonlijk en maatwerk.

We beginnen met een kennismaking van ongeveer een half uur. Dan bespreken we kort wat er aan de hand is en vertel ik meer over hoe we verder kunnen, aan de hand van wat er speelt. In de vervolggesprekken komen alle relevante onderdelen aan bod: de relatie en het conflict zelf natuurlijk. Maar ook de gevolgen voor anderen die erbij betrokken zijn (zoals kinderen bij scheidingen). We zoeken naar gezamenlijke oplossingen en kijken vervolgens naar de gewenste financiële afhandeling voor nu en in de toekomst.

‘Elke situatie en elk persoon is anders, dus de gesprekken met mij zijn heel persoonlijk en maatwerk.’

Eerlijk en open

Ik geloof in korte intensieve trajecten, waarbij ik probeer snel samen tot de kern te komen. Maar dat vraagt wel wat van de mensen die bij mij komen. Het vraagt om totale eerlijkheid en openheid en inzet om er ook echt samen uit te komen en met respect met elkaar in gesprek te gaan. Dat kan soms best confronterend en emotioneel zijn. En dat is niet altijd makkelijk en leuk. Maar het is zeker de moeite waard. De opluchting die mensen voelen als ze na een aantal gesprekken in harmonie de deur uitgaan, het gevoel dat er weer licht aan het eind van de tunnel is en de trots dat het gelukt is om samen een goede oplossing te vinden, dat is het meer dan waard. En zeker als er kinderen in het spel zijn is dit van groot belang. Zij mogen natuurlijk niet beschadigd worden. Ik bied in dit verband ook aan om gesprekken met evt. kinderen te voeren, zodat ook hun wensen helder worden gemaakt.

Vastleggen van de afspraken

We sluiten af met het vastleggen van de afspraken in relevante documenten. Dat kan een afsprakenlijst zijn, of een vaststellingsovereenkomst of bij scheiding een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Waar ik voor ga is dat de afspraken gezamenlijk gemaakt worden en haalbaar en bestendig zijn voor de toekomst. Zodat men met een goed gevoel kan afsluiten en samen een nieuwe toekomst in kan gaan.

Kennismaken? Je bent welkom bij mij thuis aan de keukentafel in Haarlem, of we spreken op een andere prettige plek af.