Mediation bij conflict op het werk

Waar wordt samengewerkt met anderen, is de kans op een conflict altijd aanwezig. En voor je het weet ga je niet meer met plezier naar het werk. En lig je er s’nachts wakker van. Ruzie op de werkvloer lijkt soms moeilijk op te lossen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn en uitlopen op ziekteverzuim, ontslag of zelfs vervelende rechtszaken. En er ontstaat vaak een verziekte werksfeer, die ook negatief uitwerkt op de rest van het bedrijf. Kortom, een arbeidsconflict kost veel tijd, energie en geld.

Wees er op tijd bij

Het is verstandig om bij een beginnend conflict zo snel mogelijk mij in te schakelen. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, houd ik beide partijen een spiegel voor, ga ik op zoek naar wederzijds begrip en breng ik het gesprek op gang. Om daarna gezamenlijk een oplossing te vinden, zodat de lucht snel opklaart en de partijen weer samen door 1 deur kunnen. En als de conclusie is dat men afscheid van elkaar gaat nemen, kunnen ook hier goede afspraken over gemaakt worden in mediation. Met als gevolg dat je in harmonie uit elkaar gaat en met een goed gevoel iets afsluit, in plaats van vol frustraties en boosheid.

‘Een arbeidsconflict kost veel tijd, energie en geld. Wees er op tijd bij!’

Arbeidsconflict voorkomen

Zit je niet lekker in je vel op je werk, maar weet je niet precies waarom? Ook daar kan ik goed mee helpen. Via 1 op 1 gesprekken gaan we samen onderzoeken wat er aan de hand is en maken we een plan voor de toekomst.

Kennismaken? Je bent welkom bij mij thuis aan de keukentafel in Haarlem, of we spreken op een andere prettige plek af. Online elkaar spreken kan ook.