Mijn verhaal

Ik ben Sanne Visser. Personal Mediator.

Als ik moet uitleggen aan mensen wat ik doe, zeg ik altijd: ik help mensen om samen conflicten op te lossen. Dat kunnen mensen zijn die willen scheiden, maar ook mensen die met elkaar in gesprek gaan omdat ze het moeilijk hebben met elkaar, maar een scheiding juist willen voorkomen. Of mensen die in de zakelijke sfeer het oneens zijn, bijvoorbeeld een medewerker met zijn werkgever of twee mensen die in een bedrijf niet meer door 1 bocht kunnen.

Vechten of praten

Wat er ook aan de hand is, als mensen bij mij komen is het hen niet gelukt om er zelf uit te komen. En ze willen voorkomen dat het van kwaad tot erger wordt. Bij (vecht)scheidingen is dat helaas nog steeds heel vaak het geval en dat is voor alle partijen en eventuele kinderen vreselijk zonde. Want het hoeft niet, is mijn overtuiging. Het is echt mogelijk om er samen uit te komen. En hoe groter het conflict, hoe fijner het is als dat toch lukt.

‘Zelf heb ik in mijn leven genoeg levenservaring opgedaan als het gaat om situaties die anders verlopen dan verwacht.‘
Korte trajecten

Wat daarbij helpt is dat ik probeer relatief korte trajecten te doorlopen. Met mijn ruime ervaring in het bedrijfsleven, lukt het mij om snel tot de kern te komen. Meestal een gesprek of 3 tot maximaal 5 of 6, in een paar weken. Het is allemaal maatwerk overigens, want er is geen situatie hetzelfde. Dat is intensief, maar dan los je dingen samen wel grondig op en gaat het veel minder lang etteren. En dat is ook erg prettig als er bijvoorbeeld kinderen bij betrokken zijn.

Levenservaring

Zelf heb ik in mijn leven genoeg levenservaring opgedaan als het gaat om situaties die anders verlopen dan verwacht. In mijn carrière ben ik wel eens flink teleurgesteld in mijn werk(gever) en ik ben in 2017 gescheiden na een relatie van 16 jaar. Het is mijn ex-man en mij gelukt om het samen echt goed te doen voor de kinderen. Ik ben elke dag trots als ik zie hoe goed het met onze twee dochters gaat en hoe weinig stress zij eigenlijk hebben beleefd aan onze scheiding.

Samen eruit komen

Dus als ik kan helpen om dit gevoel ook te ervaren, ja dan doe ik dat heel graag. Samen eruit komen heeft zoveel waarde. Daarom ben ik deze praktijk begonnen. Ik nodig je van harte uit om kennis te maken en dan bespreken we hoe ik kan helpen.