Nieuwe mediator in Haarlem. Nieuwe energie.

mei 2020

2020 is voor mij het jaar waarin ik mijn werkende leven heb omgegooid. Waarom? Meerdere redenen. Alles kwam eigenlijk samen.

Nieuwe mediator in Haarlem

Ik vierde in 2019 al mijn 25 jarig werkjubileum, waarvan ik meer dan 15 jaar met veel plezier en passie in de wereld van media heb gewerkt. Ik heb daar alles gezien en gedaan wat ik wilde doen. Met succes. Maar ik merkte dat het steeds moeilijker werd om mij te motiveren voor weer een klus. Het was dus tijd voor iets nieuws, iets wat ik de komende 25 jaar van mijn leven kon gaan doen. En dat heb ik vooral besloten op mijn gevoel.

Was alles alleen maar succesvol in 25 jaar werken? Nee hoor, zeker niet. Ik heb meerdere malen mijn neus gestoten aan een baas die iets anders wilde dan ik (het zogenaamde ‘arbeidsconflict’), of gedoe gehad met collega’s (het zogenaamde ‘samenwerkingsconflict’) en ook ik heb onverwacht afscheid moeten nemen van een super leuke baan (de zogenaamde ‘exit met vaststellingsovereenkomst’). Ik heb het allemaal meegemaakt en ben door alle emoties gegaan, die daar bij horen.

Het leven is te kort voor ruzie en gedoe

Mijn motto was dan steeds: de wereld is zo klein, we komen elkaar vast weer tegen, dus geen ruzie maken, samen tot een oplossing  komen en met een glimlach het pand verlaten. In mijn ogen is het leven namelijk te kort voor ruzie en negatief gedoe. En die mindset werkte! Natuurlijk was er ook wel verdriet of teleurstelling, maar uiteindelijk kwamen er altijd weer nieuwe kansen op mijn pad, omdat ik ervoor open stond en ik het goed samen had afgerond.

Ook privé is het leven anders gelopen dan verwacht en ben ik in 2017 gescheiden van Floris, met wie ik 16 jaar lief en leed heb gedeeld en twee fantastische dochters heb gekregen: Feline en Olivia zijn inmiddels 13 en 10 jaar oud. Niks leuks aan, aan scheiden, en het is zeker niet wat je hoopt als je aan een huwelijk begint, maar het leven loopt soms nou eenmaal anders dan gehoopt. En hoe vervelend ook, ook hier was mijn motto: het samen goed oplossen, want hij is en blijft de vader van mijn dochters en we zullen elkaar dus nog heel veel gaan zien en lief en leed met elkaar blijven delen, of we dat nou willen of niet.

Dingen goed afronden

Daarbij kregen wij hulp van mediator Tineke en vanaf het moment dat ik haar ontmoette en aan het werk zag, dacht ik: wat is dit een mooi beroep, als je mensen kunt helpen in zo’n moeilijke periode in hun leven. Ik heb in mijn leven en in mijn carrière altijd al in de stand gestaan dat ik anderen graag wilde helpen en het voelt dus heel natuurlijk dat ík nu andere mensen help om de positieve energie weer te vinden en dingen samen goed af te ronden. En dan bedoel ik niet alleen bij scheiden, maar ook bij conflicten op het werk of zakelijke conflicten. Bij onze mediator in 2017 is dat zaadje dus geplant in mijn hoofd en in 2020 is het uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf VEERKR8 Personal Mediation. En daar ben ik trots op. Mijn motivatie om mediator te worden begon dus eigenlijk doordat er in mijn leven dingen goed misgingen….Beginnen heel veel nieuwe ideeën eigenlijk niet zo?!

Als dit voor jou herkenbaar is en je ook een conflict hebt in jouw leven, of je voelt dat het die kant op gaat en je komt er zelf niet uit, bel me dan. Drinken we een kop koffie. Misschien kan ik je helpen. En gaat er voor jou ook nieuwe energie stromen!

Wil je nog meer blogs ontvangen?

Schrijf je hier in!

×