Tarieven

Kennismakingsgesprek

In mijn ogen is mediation of coaching altijd maatwerk. En aangezien het vaak intensieve trajecten zijn, vind ik het belangrijk om, voordat we starten, eerst kennis te maken met elkaar. Om te kijken of het klikt en te bespreken hoe ik kan helpen. Ik geef dan wat meer uitleg over mijn werkwijze. En ik kan de vragen die er leven beantwoorden. Ik bereken voor dit eerste gesprek van ongeveer een half uur geen tarief.

Uurtarief

Ik werk in de basis met een uurtarief. Voor mediation is dit € 175,- per uur. Voor coaching is dit per uur € 125,-. Ieder traject is anders en eigenlijk kan ik pas na de kennismaking inschatten wat nodig gaat zijn qua tijdsbesteding. Er zijn echter situaties waarin mijn uurtarief niet in rekening gebracht wordt. Zo kan mediation in bepaalde gevallen via de regeling voor gesubsidieerde rechtsbijstand plaatsvinden. Deze wordt alleen toegekend aan MfN-registermediators, die bij de Raad voor Rechtsbijstand staan ingeschreven.

Extra kosten

Eventuele reiskosten, locatiekosten, parkeerkosten of andere extra kosten, die ik moet maken, worden apart door mij in rekening gebracht.

Extra kosten bij echtscheiding

Bij een echtscheiding komen de kosten van de advocaat voor de aanvraag van de echtscheiding bij de rechtbank voor uw rekening (€ 300,-), tevens betaalt u aan de rechtbank griffierecht (tarief 2020 € 148,50 per persoon) en de kosten van uittreksels.

Subsidie rechtsbijstand

Indien het inkomen en vermogen beneden bepaalde grenzen blijft, worden de kosten van rechtsbijstand vergoed door de overheid. Je betaalt dan alleen een éénmalige inkomensafhankelijke bijdrage. Je komt in aanmerking voor deze subsidie als het verzamelinkomen lager is dan € 39.400,- bruto per jaar (voor gehuwden, samenwonenden en éénoudergezinnen) of € 27.900,- bruto per jaar (voor alleenstaanden). Een subsidie kan ertoe leiden dat u niet meer dan € 55,- of € 109,- voor de gehele mediation betaalt. De Raad kijkt naar het verzamelinkomen van twee jaar geleden. Er wordt ook gekeken naar het vermogen. Als je belasting betaalt in Box 3, kom je niet voor subsidie in aanmerking.

Alle vermelde tarieven zijn ex BTW.